Tuesday, February 7, 2012

277. GOP to Korea ; ADORE ( Day 2 )

Memang sedap tidur kan bila badan penat.
sampaikan, bangun tengahari la jadi nyeeeeeee =.= 


Date : 24th May 2011
Destination : Seoul National University of Science and Technology 


[ 11:04 - Dah tengahari baru berkumpul untuk pergi jalan. Yek2 je cakap nak bangun awal -.-" ]



[ Haa ini kad untuk naik train (subway) and bus. Muka happy dapat kad -___- ) 


Selepas semua dah berkumpul, baru lah gerak pergi Subway. Bukan Subway yang makan-makan tu ek . Ni Subway, public transportation, macam stesen LRT la. 
Tempat kitaorang menginap ni , dekat dengan Subway. 
Tapi kan asal nama dorang sama ek ? -__-" 

[ Jalan pergi Subway ]


[ Turun tangga untuk ke tempat tunggu train ]



[ Yeayyy ! Da naik trainn ! ]


Lepas tu, turun kat apa nama tempatnya entah aku pun taktau.



[ Jalan pergi Uni. ]


[ Here we are, dah sampai ! ]


[ boleh buat caption sendiri. Ahah ]


Hari kitaorang datang ni, kat tepi-tepi laluan tu, ada pameran Photography. 
Sambil jalan tu, sambil tengok-tengok la ye dak. 





[ 12:51 pm - Jalan lagi dan jalan lagi, sampai lebam. Jauh weh =.= ]


[ Public phone ]


[ Haa korang nampak tak ? Korang nampak tak kat seberang sana tasik ada apa ? Nampak tak ? ]

[ Ada tempat rehat, huhu ! ]


Jadi, meh kira rehat duluuuuuuu. Ponat wehh. 




[ 01:08 pm - The Girls . Rehat sambil makan choki-choki dari Malaysia. ]


[ The Boys nye sebelah sini ]


[ SeoulTech punya bas ]


Mesti dah penat kan mata korang tengok gambar, tapi tempatnya tak sampai-sampai ag. =.=


[ meh sejukkan mata dulu. tengok warna hijau, sehat mata :D ]

[ dan warna bunga ros yang lembut nihhh (: ]


Dah berehat, dah bergambar, sambung la lagi jalannnnnnn. Patut lah orang Korea kurus-kurus.  -.-

[ 01:27 - Dah penat berjalan, berhenti la bergambar. Ape susah ye dak. zzzzz !]


[ Kreatif sangatttt ]


[ Cunnn. Rasa nak seret bawak balik Malaysia ]


Gajah dah jumpa, beskal pun dah, dan akhir nya...


[ sampai punnnn. Phewww ]



[ ada talk skett ]



Gerun gak time talk nih, sebab Profesor tu ada senarai nama kitaorang.
Dia panggil nama untuk tanya soalan. Aku memang lemah sket kena jawab on the spot nih, dah la omputeh, memang lembab sket la otak nak process -_-
Memang dalam hati mintak tolong Tuhan je la. Alhamdulillah, Tuhan tolong gak bagi otak aku berfungsi dengan pantas. 
Entah apa soalannya aku tak ingat, yang pasti aku jawab ''Experience'' . and betol. Hehe!

After talk, berjalan lagi, pergi lawat muzium lak . Eh muzium ker ? Entah lah, rasa macam muzium je -,-"



[ kreatif kan dorangg ]


[ Tengok ni, siap kena lalu jambatan batu-batu ni ag, best best, unik]


[ Dah sampai. Meh bergambar dulu :D ]




[ antara yang ada kat dalam. Too many pictures, cant put all here . Heee ]


Gambar yang kedua tu guna untuk control bangunan2 dalam gambar yang 1st tu. Bila korang pilih mana-mana building kat screen tu, nanti bangunan yang dalam peta tu akan menyala lampunya. Huhu.

3rd picture tu pulak, lecturer ( tak ingat nama , sorry >.< ) tengah tunjuk la apa yang korang boleh tengok dan baca kat screen tu. Touch screen. boleh selak-selak mukasurat macam selak buku. 

Then, lepas dah abes kat muzium ni, kena jalan lagi. zzzzzz ! Dah berapa kilo la lemak aku ilang ek. 
Kali ni lagi extreme sebab jalan nya berbukit. Nasib baik dah biasa panjat bukit kat UTM. Ahah ;P



[ Again, kreatifffff ! ]



[ Finally, sampai la kat bangunan yang dituju ]


Kat sini, kitaorang diperkenalkan dengan student2 universiti ni yang akan belajar di UTM. 
I'm not sure under what program, forgot, tapi sekarang dorang yang seramai lima orang, dah habes satu sem kat UTM. Naik cuti semester ni, dorang masuk lagi. 


[ Ni tengah borak pasal uni masing2. tapi aku cam biasa la, selalu out of topic, sibuk je tanya tempat shopin apa yang best kat Korea nih. -,- ]



Then, bla bla bla, dah habes semua, bergambar jap ! Hehe !

[ kalau korang bijak pandai geliga, cuba cari student2 korean dalam gambar ni, Hee ]


And then, tibalah masa yang paling besttttt, iaitu melantakk ! Pada jam 05:30pm =.= 


[ melantak la sangat kannnnnnn. melantak sayur. -.-" ]



Barisan Atas :

Paling hujung kanan, tu telur. Alar macam telur dadar kat Malaysia nih.

Yang tengah, lupa lah

Yang hujung kiri, sayur macam-macam jenis. Tak ingat dah apa. Tapi satu tu, brokoli.


Barisan Bawah : 

Yang paling hujung sebelah kanan tu , korang tau apa? Haa tu la Kimchi. Aku taktau la kenapa orang suka sangat sebab aku tak suka langsung. Rasa pelik -.-"

Yang kedua kanan tu, aku panggil cucuq. atau bahasa baku nya cucur. Sebab dia punya rasa lebih kurang macam cucur kat Malaysia nih. Aku lupa pulak cucur apa. Boleh la yang ni, kira boleh makan la.

Yang kedua kiri tu, aku lupa.

Yang hujung kiri tu pulak , biji teratai ke akar teratai entah. Google up, macam akar teratai jer. 


[ Haa soup ni sedapp ! Bahan nya banyak gile, tapi sah-sah la aku tak makan sayuran nye. Rasa kuah and mee jer sikit, tu pun terpaksa. dan awas ! ada daging ! huhu. memang lah bukan daging b**i, daging lembu jer but stil cara sembelihannya mesti bukan cara islam kan. Hee ]



[ scene ni aku tak ingat la lecturer ni cakap ape ]



[ Girl yang paling depan tu, Sora. Yang paling depan sebelah kanan pulak, Mori ]



Lepas dah kenyang makan, tunggu ape lagi, balik lah. Heheh.
Professor and lecturer korean yang layan kitaorang nih, dorang hantar kitaorang sampai naik bas.
Memang salute habis ah. Bayangkan dorang jalan kaki dengan kitaorang sampai ke jalan besar, lintas jalan sana-sini, sampai ke tempat tunggu bas. Jalan kaki weh. Jauh kutt. 


Sampai bilik almost 7pm kalau tak silap. 
Mandi, solat, dan bersiap untuk keluar lagik ! oyeahhhh !

Will be continue..

Wait for the next entry k !


(:












Thanks reading !

2 comments:

ojayanie said...

ole2 kita ?

Haura Malina said...

oja - ole2 awak ni, entah bila la boleh kasi ek.... -.-"