Wednesday, February 1, 2012

273. #Ohsemmm 1


Assalamualaikum.
Heyya guys.


[ Kawan-kawan di rumah ]




#Ketika Tuhan Jatuh Cinta
#Ikhlas, A.K
#Ombak Rindu
#Kelabu
#Katerina (sambungan Lagenda Budak Setan)
#Contengan Jalanan


Ikhlas A.K , aku dah baca separuh masa sebelum cuti lagi. Masa tengah sibuk dengan kelas dan assignment, sempat lagi aku baca novel kannnnn. Tapi baca tak habis pun, dan tak sambung2 lagi, sebab aku tak boleh terima si watak utama tu, Adam Khalis. sebab, too perfect, and peliksss. Whats peliks ? Aku cakap peliks sebab, at first, novel ni cerita yg A.K ni alim, budak agama, jenis kaki masjid. Tapi.. bila si heroin mintak nak jadi awek dia, dia terima and boleh pulak g dating berdua. Alim and budak agama tu sangat dalam yer maksud nya. Jadi, disebabkan aku sangat sakit hati bila baca novel ni, so aku stop je la dan tak sambung-sambung lagi, tapi akan disambung jugak. Rugi la aku beli tak baca habis. HUHU.


Kelabu aku baca hari Ahad lepas. Mula jam 9 malam. Baca sambil layan AJL. Part FBI and sheryl pot pet pot pet aku tengok la, part nyanyi2 aku dengar sambil baca Kelabu, tapi kalau dah tenggelam dalam Kelabu tu, dengar tak dengar la kan jadi nya. Heh. Kelabu ni novel Fixi. Aku baca dari 9 malam tu sampai 9 pagi esok nya, tak tidur semalaman. Seriously. sebab sayang nak stop. Damnnnn sangat ohsemmmm ! Cuma ending je kureng skit sebab kalau boleh aku nak sambung lagi dan lagi sebab aku nak baca lagi dan lagi. HAHA. Yang belum ada, sila dapatkannya plissss ! so far yang aku tau, MPH and POPULAR ada. KINOKUNIYA ada jugak kut, tak pasti, sebab tak pernah pegi. Heee. Tapi takkan ler takde, aku rase ade .


Sekarang ni tengah pulun baca Contengan Jalanan (Hlovate). Tak boleh nak baca laju-laju sekali habis novel ni, sebab banyak benda yang payah otak nak hadam dan cerna. Kalau dah cerita bab-bab music yang epik-epik nihh, memang lambat sket la aku nak pickup. If you're guitarist, drummer, budak gila jamming, layan oldschool and epik punya lagu, silalah baca novel ni sebab mungkin anda akan jadi geng Creepy Hues.  Sekarang aku baca da nak masuk part klimaks dah. Part klimaks ni faham-faham lah, unsur agama. Hlovate; novel dia semua akan ada pasal agama. Contengan Jalanan ni, satu buku dua cerita. First, Fend. Second, K2 (K-Square) tapi aku sebut KK, senang sket.Thats why cover depan belakang ada nama lain, and terbalik, sebab cerita lain2. But related, since they are friend. Dalam Fend, ada pasal K2. Dalam K2, ada pasal Fend.



Lagi tiga yang dalam senarai kat atas tu, semua belum baca lagi. Ada masa lagi dua minggu kat rumah nih. Nak habeskan semua. Uhukk. 


So guys, please dapatkan NOVEL FIXI and HLOVATE sekarangg ! coz they are ohsemmmm ! 



chawww.







Thanks reading !

2 comments:

cikgu nadia said...

yup! hlovate n fixi are awesome!

Haura Malina said...

yeahhh gang ! xD