Monday, May 23, 2011

211. Hey hey you you. Cakk!


memorable moments start! ;D

Thanks reading !

Saturday, May 21, 2011

210 - Part 2

Hai kalian.

Dah tengok dan dengar semua OST dalam entry Part 1 sebelum ni?
kalau belum, sila berbuat demikian sekarang. heh.

Aku suka gila wekh OST cerita Dalam Mihrab Cinta ni walaupun aku tak pernah tengok pun cerita nya. haha
Aku dapat tahu lagu Bunga-Bunga Cinta ( OST DMC) pun lepas Hami Asraff tweet lagu ni kat twitter.
Aku terus klik link yang dia post, lepas tu aku cari lagi lagu2 lain. Best woo lagu-lagu nya.


Tapi kan...sebenarnya aku tak faham apa itu mihrab. hihi
Jadi dengan rajinnya aku google dan aku jumpa,

Mihrab - Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

Mihrab (dalam bahasa Parsi مهراب atau محراب, dalam bahasa Arab ألمحراب pl. محاريب), adalah sebuah ceruk di dinding sebuah Masjid yang menunjukkan Kiblat ...

source : http://www.kotapuisi.com/search/maksud-mihrab


Jadi, aku agak mihrab tu kiblat. ehh, yeke?



Oh btw, korang dah tahu kan pasal pemergian penulis belog telurdibasuh?
Ramai blogger dah buat entry pasal ni.
Aku terkejutsangat bila Mr.K post pasal ni. Masa tu baru dapat tahu pasal pemergian arwah.
Ajal, tak kira masa, tak kira umur, kan. Semoga arwah ditempatkan bersama orang yang beriman dan beramal soleh. ameen.
Aku tak ada lah kenal mana pun arwah ni, cuma selalu jugak melawat belog dia, dan arwah pun pernah singgah di belog aku ni, dan pernah je shout kat shoutbox tu.
Memang tak sangka la pemergian arwah.
Apa pun, kita memang harus selalu percaya, mati itu pasti, dan mungkin sekejap lagi atau esok lusa tak mustahil giliran kita pulak yang dipanggil menghadap Nya.






Aku tengah ada masalah yang paling besar sekarang ni. Tuhan, tolonglah.. ;(




Thanks reading !

Friday, May 20, 2011

209. PART 1 - OST DALAM MIHRAB CINTA

DUDE HARLINO & ASMIRANDAH -  BUNGA-BUNGA CINTA



Asmirandah:
Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah


Dude:
Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji


Asmirandah & Dude:
Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Dude:
Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Asmirandah & Dude:
Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Asmirandah & Dude:
Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Asmirandah & Dude:
Memboncah di hati
Harapan dan suci
Dalam mihrab cinta

[SOURCE LYRIC]


AFGAN - DALAM MIHRAB CINTA









Demi cinta kupergi tinggalkamu relakanmu
Untuk cinta tak pernah kusesali saat ini
Kualami kulewati

Suatu ku kan kembali
Sungguh sebelum aku mati
Dalam mihrab cinta berdoa

Semoga suatu hari kau kan mengerti
Siapa yang paling mencintai
Dalam mihrab cinta ku berdoa padanya

Kerna cinta kuikhlaskan segalanya kepadanya
Untuk cinta tak pernah kusesali saat ini
Kualami kulewati

Suatu saat ku kan kembali
Sungguh sebelum aku mati
Dalam mihrab cinta ku berdoa

Semoga suatu hari kau kan mengerti
Siapa yang paling mencintai
Dalam mihrab cinta ku berdoa padanya

Semoga semoga


[SOURCE LYRIC]






ANGGIE - BUTIR-BUTIR CINTA



Dalam hati bergeming namamu
Seperti aku menghela nafasku
Cinta ini sulit ditafsirkan
Hingga air surga mungkin takkan berasa

Tuhan ku takut kecemburuanku
Namun hatiku tak kuasa menolak
Tak sanggup ku pendam semua
Tetesan rasa yang telah kau berikan

Ku bermohon engkau
Jadi pendampingku, untuk selamanya
Ayat dan mautku, wahyukan padaku
Butir-butir cinta, padanya atasku
Dalam mihrab cinta

Tak sanggup ku pendam semua
Tetesan rasa yang telah kau berikan

Ku bermohon engkau
Jadi pendampingku, untuk selamanya
Ayat dan mautku, wahyukan padaku
Butir-butir cinta, padanya atasku

Ku bermohon engkau
Jadi pendampingku, untuk selamanya
Ayat dan mautku, wahyukan padaku
Butir-butir cinta, padanya atasku
Dalam mihrab cinta
Dalam mihrab cinta

[SOURCE LYRIC]


VENUE - RAHSIA TUHAN



Putih hati yang sedang ternodai
Membukakan seluruh mata dan hati
Terhempas ke dalam jurang yang tinggi
Dalam gelapnya hati menghukum diri

Coba untuk menentukan
Teka-teki kehidupan
Tuhan kan beri jawaban
Untuk semua yang telah terjadi
Biarkan waktu yang menghakimi

Yakinlah di balik semua cobaan
Tersimpan rahasia Tuhan
Yang tak terungkapkan

Janganlah menyalahkan keadaan
Yang kini terjadi
Sepenuhnya ku serahkan padaMu

Yakinlah di balik semua cobaan
Tersimpan rahasia Tuhan
Yang tak terungkapkan

Janganlah menyalahkan keadaan
Yang kini terjadi
Sepenuhnya ku serahkan padaMu

[SOURCE LYRIC]


RINO - PRAHARA DAN ASA



Terhempas aku dalam fitnah
Yang mendera jiwa dan mencebik sukma
Tetapi ku tak tentu arah
Hingga seberkas menuntun langkahku

Dalam mihrab cinta ku rengkuh firmannya
Terangi jalanku ku sujud padanya
Dalam mihrab cinta prahara jadi asa
Putus duka lara ku pasrah padanya

Ku berdiam dendam yang membara
Ku pasrahkan semua pada yang kuasa
Ku yakin tiada satu jua hentikan kuasanya
Tuk mengubah segalanya

Dalam mihrab cinta ku regkuh firmannya
Terangi jalanku ku sujud padanya
Dalam mihrab cinta prahara jadi asa
Putus duka lara ku pasrah padanya 

[SOURCE LYRIC]


INDAH DEWI PERTIWI - AKU TAK BERDAYA 






Masa yang terindah
Kini semua telah berakhir
Karena kau berubah
Tak seperti dulu lagi


Sampai kapan kamu sering menyalahi hatiku
Tak pernah kau tahu begitu sakitnya aku
Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu


Delima untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu
Biarkanku bersalah di depan mukamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta


Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu

Delima untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu


Biarkanku bersalah di depan mukamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta


[SOURCE LYRIC]


OKI SETIANA DEWI feat. ANDY ARSYIL - KERANA HATI BICARA



 Mengharungi samudera mahligai nan suci
Penuh gelombang silih berganti
Semua adalah ujian penguat cinta
Bila hati bicara

Kekadang tak perlu terucap kata kata
Untuk selami dalamnya hatimu
Susah senangmu jadi bahgian hidupku
Karena hati bicara

Kata menjelmakanmu kisah berjutakan cerita
Hadirmu dihidupku memberikan berjuta makna
Karunia Illahi mempersatukan dua hati
Kurasa yang kau rasa karena hati bicara

Kekadang tak perlu terucap kata kata
Untuk selami dalamnya hatimu
Susah senangmu jadi bagian hidupku
Karena hati bicara

Kata menjelmakanmu kisah berjutakan cerita
Hadirmu di hidupku memberikan berjuta makna
Karunia Illahi mempersatukan dua hati
Kurasa yang kau rasa karena hati bicara

[SOURCE LYRIC]


BEAN - BERTEMU DENGAN NYA

Ku tak pernah menyangka
Untuk berjumpa dengannya
Dia yang pernah singgah dalam hidupku

Dan tak ada yang berubah
Pada senyuman manisnya
Ku kembali merasa dia milikku

Tuhan mengapa kau temukan ku dengannya
Dia yang selama ini aku rindukan
Karna ku pun tahu dia ada yang memiliki
Tapi ku bahagia bertemu dengannya

Dan tak ada yang berubah
Pada senyuman manisnya
Ku kembali merasa dia milikku

Tuhan mengapa kau temukan ku dengannya
Dia yang selama ini aku rindukan
Karna ku pun tahu dia ada yang memiliki
Tapi ku bahagia bertemu dengannya

Entah mengapa ku serba salah
Aku belum bisa percaya
Dia ada didepanku

Tuhan mengapa kau temukan ku dengannya
Dia yang selama ini aku rindukan
Karna ku pun tahu dia ada yang memiliki
Tapi ku bahagia bertemu dengannya

Tuhan mengapa kau temukan ku dengannya
Dia yang selama ini aku rindukan
Karna ku pun tahu dia ada yang memiliki
Tapi ku bahagia bertemu dengannya
Oh dengannya (dengannya)
Bertemu dengannya


HERCULES - LELAKI UNTUKMU

Jangan jangan pernah kamu sakiti lagi
Hatiku yang selama ini hanya untukmu
Untukmu kekasihku

Jangan jangan pernah kamu hancurkan lagi
Cintaku yang selama ini hanya untukmu
Untukmu kekasihku, untukmu kekasihku

Akulah lelaki yang paling mencintaimu
Dari semua yang mengaku lelaki
Dari semua yang mengaku kekasih
Akulah lelaki untukmu

Jangan jangan pernah kamu lupakan lagi
Diriku yang selama ini hanya untukmu
Untukmu kekasihku, untukmu kekasihku

Jangan jangan pernah kamu lupakan lagi
Diriku yang selama ini hanya untukmu
Untukmu kekasihku, untukmu kekasihku

Akulah lelaki yang paling mencintaimu
Dari semua yang mengaku lelaki
Dari semua yang mengaku kekasih
Akulah lelaki oh lah
Akulah lelaki untukmu


ZEE ZEE SHAHAB - LARI

Ku temukan kamu tanpa ku rencana
Menembus hatiku
Ku kira tak sampai jadi begini

Tak bisa ku tahan, tak bisa ku rajut
Cinta lebih hebat
Ku kira tak sampai jadi begini

Rasanya ku ingin lari lari lari
Karena ku jatuh cinta lagi lagi lagi

Kamu tahu sekali yang sangat ku butuh
Menembus hatiku
Ku tak mau jadi sampai begini

Rasanya ku ingin lari lari lari
Karena ku jatuh cinta lagi lagi lagi

Tuhan tolong aku, ku masih ingin sendiri
Ku masih ingin sendiri

Rasanya ku ingin lari lari lari

Ku ingin lari lari lari
Karena ku jatuh cinta lagi lagi lagi

Ku ingin lari lari lari
Karena ku jatuh cinta lagi lagi lagi

Tuhan tolong aku, ku masih ingin sendiri




[SOURCE :  http://lyricsalls.blogspot.com]




Thanks reading !

Thursday, May 19, 2011

208. Cubaan kedua,upload photo directly to blog by using w995.


Pica masa tgh tggu mama bebual dgn abah d'telefon. tee-hee.

Thanks reading !

Wednesday, May 18, 2011

207. Entry yang serba salah nak tulis, jadi tak payah la baca

Ehh, hai korang. korang tak payah baca sampai habes ye. huhihu

Macam dah banyak tak buat entry baru. Malas. Tak ada hati dan tak ada perasaan nak tulis apa-apa kat sini. haha.

Sebenarnya, tajuk entry ni aku tulis semalam lagi. pukul 11 malam. tapi lepas tu aku stop sambung tengok Maharaja Lawak. Then, pagi ni baru aku sambung tulis isi nye. Hihhi.

Hmm. Sekarang ni aku dah kat rumahku syurgaku. tapi malam nanti kena balik Johor semula. Flight hari Isnin ni. Banyak benda nak kena settlekan sebelum berangkat.

Urmm. Petang Isnin ke petang Ahad entah, biase ah kitaorang dok lepak2 kat meja kat halaman rumah. Sembang-sembang petang. Lepas tu, macam mana entah boleh bukak cerita pasal adek aku yang first tu. Aku dah pernah cerita kat entry ni.

Masa aku balik rumah dua bulan lepas ke masa study week hari tu entah, lupa dah pun, memang mama dah bagitau yang adek aku dah tunjuk gambar dah kat dia perempuan yang adek aku tengah kawan sekarang ni. Tunjuk gambar je la. Tunjuk betul-betul itu memang tunggu nak kawen nanti kut. haha

sambung cerita pasal petang Isnin/Ahad tu, maksu aku la cerita, masa dia pergi dinner kat luar tu, sepupu-sepupu aku (anak-anak maksu aku ) dah cakap dah, yang si gadis tu (kawan adek aku) kerja kat kedai makan. Baru lepas spm kan, kerja sementara. Dorang tak tahu pun kedai mana budak tu kerja, tapi memang dah takdirNya, dorang makan kat kedai budak tu kerja. Sepupu-sepupu aku memang kenal, lagi pun, budak tu ex-student paksu aku, jadi, memang kenal la.

Esok nya, adek aku tanya kat maksu aku, " Cu, macam mana makan semalam? sedap?"
Hahaha! Lepas tu pakat dok bahan la adek aku.
Maksu aku memang dok puji budak perempuan tu, 'comel, lawa, putih, kurus, molek, bla bla bla..'
Memang puji habis okay. Tapi masa ni, adek aku memang dah lari masuk rumah. haha. dia memang, tiap kali sebut pasal budak tu, memang lari. bajet malu la kan, haha. Aku pernah tengok sekali je budak tu. Tu pun tengok sekali lalu camtu je, masa kenduri.

Then, lepas adek aku, turn aku pulak..yang kena =.=
Ini yang aku lemah ni. 12.12.2012. Boleh pulak dorang tanya, jadi ke tak 12.12.2012 nanti?
Terdiam aku. Tapi aku senyum lah.
Sirius tak tau nak jawab apa. Tapi spontan aku jawab, "ade jodoh ade la" .
Lepas tu aku gelak. Haha. dan cakap " calon pun takde." lepas tu aku gelak lagi. haha
Gelak sebab tak nak dorang perasan air muka aku berubah. >.<

12.12.2012.
Kita manusia hanya mampu merancang, segalanya Allah yang tentukan.
Nak tak nak, sebagai orang Islam kita kena beriman dengan qada' dan qadar Tuhan.


100411


Muncit & Mengong, may Allah bless both of us.


Tuhan menguji takkan berhenti.
Thanks reading !

Tuesday, May 10, 2011

07. EH, TAK SANGKA KO PULAK JADI LAKI AKU!



tadi ko buzz aku kat YM. aku malas betol nak layan. aku tau ko just nak menhanjeng aku pasal aku kantoi tak mandi pi kelas pagi tadi. dan ko buzz lagik, dan ko buzz lagik. dan......... okeyh aku buzz balik. ko teros taip, "HOI BUSUK!" dan kita teros berbalah-balah, mengutuk satu sama lain...... sampai ke pagi... hey, ko tau aku sebenarnya tengah gadoh dengan BF aku, tapi dengan gadoh-gadoh dengan ko kat YM aku teros lupa rasa sedih aku...

macam biasa, pukul 11 time aku online. aku online ym, dan...... ko buzz lagik. aku macam seronok jek bergadoh manja-manja dengan ko semalam, maka hari nih aku pon teros layan dan layan dan layan.... sampai lebammm!

masuk hari ketiga, kita bukan sekadar bergadoh malah start share problem each other. mesti laa kau start dulu, sebab aku kan tengah dingin dengan bf aku. aku cerita lah pasal hubungan kiteorang, pasal bergadoh, pasal memujuk.... ko dengar jek, dengan ikhlas hati. sampai pukul 5am ko layan dengar citer aku.

hari keempat pulak, turn ko cerita semua. ko cakap ko malas kapel sebab ko ada sejarah hitam. aku paksa-paksa, ko pon cerita ex ko dulu curang dengan ko! dah laa dia curang dengan kawan baik ko. so, ko rasa malas nak cayer pompuan dahh. ko cerita jugak pasal some of girls who our classmate yang suka kacau-kacau ko. ko cakap, ko bukan tak suka tapi ko belom bersedia...

day-by-day kita dah jadik macam rutin sembang-sembang kat YM. kat kelas kadang-kadang jek kita bertegur sebab kita hanya sama satu kelas. ko pon busy aku pon busy dengan hal aku. kadang-kadang kalo aku atau ko tak online, mesti rasa incomplete gilaa.

satu hari, aku dapat tau bf aku ada orang lain. Miza nama skandal dia.. halaaa, Miza yang hot tuh. yang ko penah citer pasal dia dulu. Miza memang hot, cantik, kulit halus, bergaya, pandai, confident tinggi, etc2. pendek kata miza perfect lah. nak comparekan dengan aku, memang jauh laa bezanya.lama jugak aku bersedih. masa tuh aku tak online. aku menangis. ada dalam seminggu aku macam tuhh. rasa rendah diri beb! lagik pulak, dah laa bf aku cakap sendiri kat aku, dia sayang Miza lebih dari dia sayang aku! sedih kan?

weekend tuh aku online. aku remove bf aku dari fesbuk. dan jugak Miza. okk status dorang in relationship okk! ohh memang bf aku hot, baru seminggu clash dah in relationship. WT............

aku on ym. wahhh, ada banyak message dari ko. tiap-tiap hari ko bagi aku semangat! mana ko tau aku bersedih? terharu you.... tapi no wonder la kan, department kita bukan besar mana. mesti ada orang sok sek punyaa. malunyer aku! mesti semorang tau aku loser... demmm!

5 minit termenung depan skrin, ko buzz. aku tengok jekk. aku rasa malu. malu dengan semorang. tetambah dengan ko. konon-konon citer aku bercinta macam nak gilaa, tetiba......... hermmm.

ko keep on buzz ym aku, sebab aku tau ko nampak aku online kan? tetiba ko cakap, "dina, baik ko buzz aku balik. kalo tak aku kol ko sekarang!" halamakkk, aku tengah nangis nih mana boleh kasik dia kol. aku teros buzz cepat-cepat...

okk habes semua aku citer kat ko. dari A-Z. petang tuh jugak ko bawak aku jalan-jalan kat KLCC. dengan mata bengkak aku, ko try bagi aku gelak! macam-macam lawak ko buat. seryes, i'm tacing beb! tapi...... aku ingat kata-kata ko, ko tak nak berkapel, maka tak boleh laa aku nak ada perasaan lebih-lebih kat ko.

semua maintain macam ni jek. kita still kawan. ko selalu bagi semangat kat aku. bila kita free kita hang out sama-sama. sampai laaa masa kita grad, tak der apa-apa yang berubah. ko dengan aku still kawan.....

----------------------

aku kena posting kat johor, ko pulak sabah. still ym dengan fesbuk penghubung kita. oh yea, aku benci pegang handphone, maka kita memang jarang berhubung melalui telephone.

ko selalu tanya aku, "ada bf baru belom?" aku.... "nanti dulu serik lagik!" aku malas tanya ko sebab ko memang akan jawab, "nak teros kahwen jek!"  okk, fine!

selama tiga tahun, kita tak jumpa. ye laa, hometown ko pahang, aku perak! kalo balik sekali-sekala mesti banyak hal dengan keluarga nak uruskan. memang berhubung dengan cara itu, ym dan fesbuk....

-----------------------------

hari nih 3 syawal. aku tak online dah tiga hari sebab sibuk dengan tetamu, dan kawan-kawan yang berkunjung. tetiba ko text aku, "aku nak ke perak dengan keluarga, ada hal..." aku, "sempat singgah la rumah.." ko balas, "meh address, full address, kalo sempat aku singgah!"sampai malam aku tunggu, nan adooooooo! so, aku tak harap apa-apa laa kan. ko pon cakap KALAU SEMPAT.

4 syawal. wedding kawan aku kat ipoh. aku bangun awal pagi sebab aku janji dengan yang lain nak bertolak dalam pukul 11 pagi. tapi hati aku berdebar-debar. ohhh, nak tengok kawan kawen kot sebab tuh berdebar.... pukul 11 pagi aku pergi... sampai ke malam jugak laa baru balik rumah. biasa la kan lama tak jumpa kengkawan sekolah...

balik rumah malam tuh, ibu, ayah dengan keluarga-keluarga lain tengah duduk kat ruang tamu. aku masuks emua mata pandang aku. aku mula cuakk. aik, takkan sebab aku balik lambat kena marah? aku kan dah besar..... ker baju aku over sangat? lipstik comot? eh, eh kenapa nih??

ibu panggil duduk sebelah ibu. seryes aku cuakk!

ibu: dina, ibu ada benda nak cakap nihhh........ (muka ibi senyum-senyum. tenang jek..)
aku: kenapa ibu? maaflah dina balik lambat, jumpa kawan-kawan seronok bersembang. dina janji dina takkan buat lagikk. (aku gelabah!)

semua tergelakk. kakak aku, abang ipar aku, adik-adik aku. hermmmm....

ibu: bukan tu laa dina. itu ibu paham. lagi pon dina dah besar, ibu tau dina pandai jaga diri...
aku: habes tuh ibu??
ibu: ibu dah terima pinangan seorang tadi untuk dina. dina pon dah lanjut usia, ibu nak anak ibu kahwin, ada keluargaa...
aku: hah? siapa ibu orangnya? ibu...... dina tak nak kawen lagik. dina belom jumpa suami yang baik buat dina lagikk. ibu... please....
ayah: tapi kami dah terima. budak nih cakap dia dah kenal dina 7 tahun dah. takper laa, esok dorang datang lagik nak dengar kata putus dari mulut dina, dina pikir yeaa...
aku: tapi dina berhak untuk tolak kan kalo dina rasa tak sesuai?
ayah: yea dina ada hak. tapi........ dina dah 27. karang lambat-lambat takder saper nak dina..


aku teros naik atas. ohh patot laa aku berdebar-debar. tapi....... siapa ek yang dah kenal aku selama 7 tahun? tah-tah ex aku? ohhhh NO! aku takkan terima diaa.......

aku teros on lappy. bukak ym. tunggu ko online. hermm, takder pulakk! mesti sebuk beraya nih. aku nak message ko citer apa yang terjadi, tapi........... ko mesti sebuk kot kan? hermmmm. so aku teros jek taip aper aku nak cakap.. nanti ko online mesti ko bacaa.. lepas taip-taip teros aku tertidor, penat berjalan seharian kot.

pagi-pagi lagi dah terbau sedap dari dapur. aku mandi, solat dan turun bawah...

"eh along banyak gila ko masak. saper nak datang?"
"kawan aku nak datang kang.. meh-meh tolong aku!"

pukul 9 pagi, makanan semua dah terhidang atas meja. ibu suruh aku tukar baju kurung. aku tak nak sebab aku nak tunjuk muka sememeh aku depan rombongan meminang tu karangg. haaa, baru dia tau betapa hodohnya aku... konpem teros rejek nak kawen dengan aku..

9.30 pagi rombongan pon sampai. ayah aku punyaa nak tunjuk baik, jempot dari depan pagar rumah. sebelum mak aku bangun bersalam mak aku bisik kat aku, "Dina pikir baik-baik. untok masa depan ko jugakk!'' teros ibu bangun dan ke muka pintu.

kakak aku tarik aku ke ruang tamu untuk salam-salam. aku pon bangun. seryes selekeh. aku pakai tshirt labuh kaler hitam, dengan seluar tidor. tudung indon kaler pink. biarkan ko kecewa wahai orang yang pepandai nak masuk meminang. hahaha!

sampai ruang tamu, aku terkedu.. aik, aik asal mamat nih ada sekali? aku salam semua pompuan-pompuan yang ada kat situ teros aku duduk sebelah ko. "amir, ko datang salah time laa. sekarang tetamu ayah aku tengah ramai. jom pergi dapur, kita makan-makan! kesian ko datang dari jauh.."

semua orang pandang aku... tetiba ayan aku bersuara....

"aik, kata tak nak terima, tuh dah ajak pi dapur makan-makan ape cer?

aku? haaaa?

"amir ko dah gilaa? ko jangan main-main amir. ko kenal aku macam mana kan? nih bukan hal kecik-kecik amir. ini seryes!"

amir: pasal aku kenal ko laa aku buat macam nihh. aku seryes dina! believe me....

aku............ teros nangis, dan............ yeah, i accept him tapi...... malu-malu!

------------------------

AMIR ZAQUAN:

sebenarnya kan.......... aku dah suka ko sejak kita sama kelas! tapi aku tak tau nak sembang aper. lucky ko approve aku jadik member ko kat fesbuk and ym. kebetulan ko kantoi tak mandi depan aku... memang aku senyum-senyum sepanjang hari tak sabar nak bahan ko sebab by that way baru aku ada point nak sembang dengan ko. hehehe~

masa ko citer pasal bf ko, aku sebenarnya jelesss. sebab tuh aku balas lambat. ko cakap aku sabae mendengar kan? sebenarnya takk, aku dok tahan hati... kalo aku balas on-the-spot wajib kantoi aku jeles. hehe..

kebetulan pulak bf ko bagi chance kat aku by dua kan ko! masa tuh aku sedih laa tengok ko sedih. tapi...... separuh hati aku dah nampak peluang aku cerahh...... yeahha!

kenapa lambat sangat kan aku take action? sebab.... aku nak tengok sejauh mana ko boleh lupakan bf ko. sejauh mana ko perlukan aku. tapi bila dah tiap-tiap hari ko mesti chat dengan aku, okk i think i mean a lot for you! kan?

and........ aku penah dikecewakan, maka..... i'm sick of couple. aku nak kawen teros! i told you earlier kan? so, sekarang aku dah try. cuak tau time baca kat ym tuh ko nak rejekk orang tuh.. tapi......lucky ko accept jugak aku! jom la kawen, jom laa kawen... cepat-cepat tau sayang... I LOVE YOU!

---------------------------------

FARAH MEDINA:

aku kan, aku kan............ okeyh, aku dah tersuka kat ko since ko hiburkan aku kat klcc time aku putus! hahaha. tapi.... ko kan laki, takkan aku nak start dulu kan? so, diam-diam sudahhh.

cakap panjang tak laratt......... so, I LOVE YOU TOO.... kawen? SABARLAA SAYANGG. opp!

-----------------------------------

just few days left. cuti sekolah nih kiteorang bakal berkahwin! yeahhaaaa........................ eh, eh nak panggil dia aper eh? hermmm.

- - -  - - - - - - - END - - - - - - - - - -

wajib ler cerita tipuuu..................... grrrrrr~ (takder kena-mengena dengan yang mati ataupon yang masih hidop!)

moral: kita tak tau kan saper jodoh kitaa.. tapi dah ditentukann... so.. jangan ler cinta kat pasangan kita lebih-lebih sangat.. yang still berkepel lerr... nak cakap lebih-lebih aku pon lebih kurang jek. sama-sama laa bermuhasabahh eh! peace:)

*hak cipta terpelihara: AISHA SAAD*
















Awak...    7 tahun...   :"|






Thanks reading !

Thursday, May 5, 2011

206. Bila entah

Bila entah nak ada masa nak cantikkan blog ni
Bila entah nak ada masa untuk explore wordpress
Bila entah nak ada masa mengarang lagu
Bila entah nak ada masa siapkan album yang dah sebulan lebih tergendala --.--
Bila entah waktu jaga-tidur nak normal macam sepatutnya
Bila entah dapat pegi shopin puas-puas
Bila entah...erghhh...


Walaupun exam dah habis, tapi sama je macam belum habes,
bukan boleh relax pun ,
final projek belum siap lagi, pagi esok present =.=

Plus, petang ni plan nak lepak dengan Didi n Diba kat stabak
last week dah lepak, layan java chip yg ada discount 50% tu
this week nak lepak lagi tapi tu ahh, dorang tengah sedap kat sana
tapi aku kena sakitkan kepala dengan benda alah ni semua.

Sabar je lahh.

Best ah korang dah habes exam, dah settle final projek semua. Aku je masih belum merdeka.
Huwaa huwaa huwaa.


Rasa nak lari pegi amek cab pegi stabak sekarang jugak.
Thanks reading !

Wednesday, May 4, 2011

205. LOVE HIM love him

Assalamualaikum. Hai semua.

Esok last paper, tapi...entah apa aku study aku pun taktau.. T___T

takpe. lupakan dulu study2 nih. wahaha.

nak share,

a friend of mine give this to me, just now, pastu terus aku update kat belog. hahah.


sweet kan quote ni ?

then, she said " LOVE HIM love him "


:)



Okay, tu je nak share. haha.

oh btw, lately ayat bawah ni selalu bermain kat fikiran aku,


"Apa guna hidup,
andai jauh dari rahmatNya.
Apa guna mati,
andai syurga bukan tempat dihuni."


Errr...korang boleh faham tak apa maksud ayat kat atas tu ? Ayat ni muncul dalam kepala otak aku 2 hari lepas kut kalau tak silap. dan maksud ayat tu, buat apa hidup, kalau asyik buat dosa je, Tuhan tak redha dan tak rahmati, dan buat apa juga mati, kalau neraka tempat yang akan pergi. 


korang gerun tak bila dengar pasal kematian ?




Thanks reading !

Monday, May 2, 2011

204. BAHAGIA & PERMATA...CINTA...


someday maybe ? insyaAllah. The time will come, rite ?


Assalamualaikum & a very good day people.

sebenarnya aku teragak-agak sama ada patut atau tidak buat post nih
sebab..aku takut aku cakap benda yang tak patut aku cakap
sebab..nanti aku akan menyesal

yes.
aku memang jenis macam tu,
bila aku tak tahan, aku akan pour out, bila aku dah pour out, aku akan menyesal gila-gila.
rasa macam.. apesal aku buat benda bodoh tu ?
benci gila kan rasa macam tu ? sumpa aku benci.
aku memang...bukan seorang yang baik ;(

dulu...
aku seorang yg sangat tidak penyabar, actually sekarang pun tak ada la penyabar sangat,
tapi better dari dulu la, alhamdulillah.
kalau dulu, aku cepat marah, cepat melenting, cepat merajuk,
tapi sekarang... aku sendiri boleh rasa, yang aku dah kurang marah, tak melenting, dan tak merajuk.
probability untuk aku marah, melenting, merajuk tu bukan tak ada, masih ada, cuma..bila sesuatu tu aku tahan dan tahan, sabar dan sabar, but people keep making me rasa macam nak marah, sapa la boley sabar lama-lama kan. memang ended up, dengan melenting. wahaha.

oh, btw, terima kasih pada seorang hamba Allah ni, yang dah banyak mengajar aku untuk jadi seorang yang penyabar. semoga anda senantiasa berada di bawah redha dan rahmatNya. jauh mana pun jarak kita, kita masih pandang bulan yang sama. (:


dan...aku percaya satu benda, dan aku cuba pegang,



 "banyak mana bahagia, banyak mana derita, seelok nya kita tak terlalu bercerita pada satu dunia, kerana...bukan semua orang untung nya sama, dan kerana..tidak elok kita terlalu mengeluh pada ujian yang Allah berikan." lontarkan pada langit dan awan, kerana di situ rahsia mampu tersimpan. sesungguhnya Allah Maha Mengetahui setiap apa yang hati bicarakan.. (:



hmm.
hmm.
hmm.


pernah tak korang rasa kehilangan sesuatu dalam hidup dan itu buat korang rasa kosong sangat?

aku sedang alami.

for the first time, aku rasa aku dah hilang dua permata yang sangat sangat sangat berharga dalam hidup aku.
aku boleh cakap, 20 tahun aku hidup,
ini pertama kali aku rasa kehilangan yang amat, kehilangan yang buat aku rasa macam tak nak hidup lagi.
tiap pagi aku bukak mata, aku macam taknak bangun, tak nak hidup,
teruk gila kan ? 

aku usaha cari gali semula permata yang dah tak ada tu, tapi hampa !
dan aku macam nak berputus asa, tapi aku tak boleh sebab Tuhan tak suka orang yang mudah berputus asa
aku cari lagi dan lagi, usaha lagi dan lagi, tapi sama saja, tak ada apa yang berbeza,
permata yang hilang tu tetap aku tak jumpa.


aku tak boleh hidup, aku tak boleh hidup,
bila dua-dua tu tak ada
at least, mesti kena ada satu. 
ya, yang pertama itu harus dan wajib ada dalam diri aku, 
tapi.....kenapa susah sangat nak dapatkannya?

sebab....kehilangan permata yang kedua, buat aku tak mampu untuk dapatkan semula yang pertama.

tapi...kalau aku jumpa yang pertama, insyaAllah, aku boleh hadapi dengan tenang kehilangan permata kedua,
dan insyaAllah tak ada yang mustahil sekiranya, permata kedua yang hilang tu pun aku akan bertemu semula.


but the thing now is.. kenapa aku tak mampu nak cari yang pertama tu ? kenapa tak jumpa-jumpa? 


"everything gonna be okay, baby. everything gonna be okay."


......

aku percaya, bahagia yang abadi, adalah bahagia yang ada di bawah redha Ilahi, 
andai..bahagia yang tercipta itu hanya sekadar nikmat duniawi, bukan bahagia yang bisa mengharum hingga syurgawi, ternyata itu bahagia yang sia-sia. 


ada satu rasa dalam hati yang ingin aku kongsi kan dengan kalian, namun tiap kali aku cuba meluahkannya di sini bagai ada sesuatu yang menghalang. jadi..aku buat keputusan, untuk wasiatkan rasa itu pada yang berhak sahaja. semoga satu hari Allah tunjukkannya. 



macam dah panjang pulak kan post aku  nih. haha. 


chaww.

wassalam.





::: bukan mudah nak menjauhkan diri dari orang-orang yg kita sayang. apatah lagi kerna terpaksa. 
it needs more than a courage. semoga Allah senantiasa melindungi kalian. 


Thanks reading !