Sunday, July 25, 2010

kanan dan kiri



jalanjalanjalan..betulbetul..tak salah jalan
jalanjalanjalan lagi..eh, ada simpang?
garu kepala. mana satu ni?
keliru.celaru.
tengok orangorang yang masuk simpang kiri, dorang cakap seronok,
simpang kanan, dorang cakap bosan, penuh peraturan.
yuckss. i hate rules. skema.
redah je la kiri pun.
bestbestbest..tapi... hmm.
patah balik la.masuk kanan.
memang.bosan.
patah balik.masuk kiri.
seronok. tapi... hmmm.
kanan semula.
jalanjalanjalan..debuk jatuh!
bangun.
jalan lagi.. buk ! jatuh lagi.
sakit.
bangun lagi.
jalan lagi.
jatuh lagi.
nak masuk kiri!!!
oke.masuk kiri.
gelakgelakgelak tapi kenapa menangis?
masuk kanan.
tak best. tak seronok. sakit. menangis. tapi kenapa tenang?
jalanjalanjalan..debuk! tergolek lagi.
bangun. tapi dah tak kuat utk bangun lagi sebenarnya.
heyyy! kenapa lembik sangat?! tak malu ke hah?!
..... (no answer)
masuk kiri. 
seriously, hate it but need it. dem.
jalanjalanjalan.hmm.
kanan semula.
kiri.kanan.kiri.kanan.
arghhh! mencik!
bia la jatuh beribu kali pun, wajib bangun semula!
bia la 1001 macam benda pun yg berusaha utk jatuhkan, tetap kena lawan sekuatnya!
tolong jangan tutup pintu kanan.
walau ke kiri, saya berharap akan masuk ke kanan semula.
tolong jangan pergi.
saya sangat perlukan.beri saya kekuatan.
terima kasih.









Thanks reading !

2 comments:

cimon said...

naik LRT jee...senang (^v^)hehe

p/s:better pilih yg "right way"

Haura Malina said...

johor xde LRT. hehe.

semua org nak right way tp berapa rmai yg nak tu boleh maintain stick on the right path?
difficult.but not impossible. ^_^