Sunday, February 24, 2013

317. Home #2

"Mak buat la sat istikharah untuk kak"

"Hang yang buat pilihan, mak pulak kena buat, mana boleh. Bla bla bla....istikharah...bla bla bla"

Mula dah khutbah Jumaat minggu ni. Hehe.

Terus nyanyi Istikharah Cinta. Ahah ;p





Thanks reading !

6 comments:

cimon said...

Solat lah. In shaa Allah, dpt gerak hati yg best dr Allah Taala. Setiap yg mula yg doa dan solat itu berkat. (^_^)

Haura Malina said...

InshaaAllah, thankyouu :) Tapi nak khusyuk solat dan penuh tawaduk tu kekadang payah gak. hehe

cimon said...

Yup. Mmg payah nk khusyuk. Slalu aja pikiran terbabas mengingatkan hal dunia yg tak selesai. Tp sy rase, kalo kita tak putus asa mencuba, in shaa Allah 1hari nanti kita akan dpt rase nikmat khusyuk dlm solat dgn lebih kerap. (^_^)

Haura Malina said...

Tuhan pernah bagi peluang untuk rasa. dulu. zaman matrik. sangat nikmat. org cakap kemanisan iman. tapi..utk istiqamah jadi baik mmg susah, dan iman mudah bkurang. dah tak dapat rasa macam dulu skrg ni T^T

cimon said...

Hurmm... dulu time matrik pon sy rase plg nikmat solat especially solat berjemaah waktu malam yg tak pernah putus di masjid. Time tuh mmg dikelilingi teman2 baru dr sek ugama.

Iman kita mmg slalu naik turun. Lebih2 lg bila da bekerja, lg byak dugaan. Harap awak lebih tabah nanti berbanding sy mghadapi ujian2 bila da bekerja nanti.

p/s: bila rasa diri da tersasar, call lah mak/ibu, in shaa Allah, line kita ngan Allah Taala akan jd clear blk. (^_^)

Haura Malina said...

wohooo dah rasa time kerja, masa praktikal hari tu. Seriuss bila kerja waktu dengan Tuhan macam lagi kurang, sebab busy sangat dengan kerja, plus kerja siang malam, balik uma je dah penat terus tidur. pengisian rohani pun takde. masa dengan Tuhan pun sekadar waktu solat yang lima tu. -.-