Wednesday, December 21, 2011

269. Blog dah buruk

Ni semua sebab arghhhhhhhh !

finally, dapat bukak semula blog nihh,,


tapi lepas tukar template ! cetttt !

virus ke spam ke ape ntahh


HAIHH !


tapi apa pun, alhamdulillah sangat sebab dapat balik blog ni walaupun terpaksa remove template yang haura sayang sangat tu  :(




kena design yang baru... Adoi.... 



Btw, kalau ada yang kena macam ni, which blog korang redirect to unknown site, macam blog Haura ni redirect ke ripway. mmg nak mencarut je ase.  Tapi, tak baik kan... isk...  T.T . and what you need to do is, 

1. maki hamun dulu dalam hati
2. masam muka
3. google pasal siapa2 lagi yang ada masalah macam ni


only then, da jumpa solution, mula lah bertindak berusaha dengan penuh harapan blog anda akan kembali sihat seperti sediakala. 


So what you really need to do is,

1. check coding blog korang kat sini, http://web-sniffer.net/
a. isi url blog korang and click submit.
b. view content. cari link yang blog korang redirect tu. 
contoh macam, blog haura redirect ke ripway, so haura search ripway. 
2. Then, bila dah kenal pasti kat mana useless link tu ada, korang kena remove gadget/javascript yang ada link tu. 
3. Untuk remove, go to layout ( page element) and remove la gadjet2 kat situ. 
4. kalau tak boleh jugak, kena buat macam Haura, change template !  Pfttttt !

Why kena tukar template terus ? sebab in my case, that fooly useless link tu ada kat bahagian template, kat header and footer . Though I tried to delete it by edit the HTML, its quite difficult coz when I open edit HTML it will redirect to ripway !  memang macam... haihhh ! 


so then I guess I need to change the template,  so that the coding will be changed too.
and it works !


ALHAMDULILLAH. 
serius tak sanggup hilang belog ni . :(



dan sekarang, kena cari masa dan rajinkan diri untuk design template baru. isk iskk. 







Thanks reading !

2 comments:

cimon said...

putih-bersih daa...

hehehe (^v^)

Haura Malina said...

aah... ;(