Thursday, December 1, 2011

261. Salam Maal Hijrah 1433H

Dah terlewat beberapa hari, untuk ucapkan salam maal hijrah dan sekarang kita sudah di hari ke lima tahun baru
(at first, tak pasti ke-4 or ke-5, then myzamar betulkan(refer comment))
seperti kita sedia maklum, doa awal tahun ini di baca pada Sabtu yang lepas,selepas maghrib,
dan pada waktu tu, I dalam feri pergi Langkawi,
so I satu family and family sepupu I baca dalam feri aje lah.

Ermm, nothing much to talk about, cuma sedikit perkongsian dari Facebook yang ingin dikongsi bersama di sini.


"Andai kita merasa jauh dari Tuhan, dekatkan dgn amalan kebaikan, andai kita berdosa angkatlah tangan mohon keampunan, andai kekosongan dekatilah ulama mencari jalan pulang, andai tiada pengisian kunjungilah rumah Allah utk mencari ketenangan, andai kita tahu betapa hidup ini memerlukan pengorbanan nescaya kita akan korbankan segalanya demi Tuhan dan RasulNya walau nafsu menghalang, walau zaman penuh kemodenan...ayuh HIJRAH untuk kebaikan"


[source: MSI, UTM]


Semoga kehidupan di tahun baru ini lebih diberkati dan dirahmati oleh Allah SWT.


**********************************

untuk awak, si teman baru.. Ini tahun baru kita yang pertama..
Terima kasih masih sudi bersama.
Ternyata hanya Dia saja yang tahu apa yang sedang kita lalui dan hadapi
Ternyata hanya Dia saja yang tahu kenapa awak yang dipilih untuk diberi saat saya meminta seseorang untuk memimpin tangan ini
Ternyata hanya Dia saja yang tahu kekuatan kita berdua untuk mengheret langkah kaki memijak setiap onak dan duri
Allah Maha Adil, Maha Pemurah, Maha Penyayang
Pasti Dia lebih tahu apa yang terbaik buat kita untuk dunia dan kehidupan sana
dan pasti segalanya ini untuk buat kita sentiasa bersama Dia.

dan awak, usah di tanya mengapa hingga kini saya masih sanggup,
sedangkan saya punya jalan lain untuk dipilih
saya tak ada jawapan yang pasti
cuma hati ini selalu saja menitipkan, segalanya ini kerana kata yang dipinta dan segalanya kerana Dia yang Maha Esa.
sukar untuk dijelaskan, tiba masanya nanti, pasti awak akan fahami.

Semoga Dia yang menciptakan kita dan hati kita, sentiasa memberkati dan merahmati dan menguatkan hati kita untuk sama-sama terusan bangkit berdiri, menjadi hamba yang redha dengan segala yang diberi. 

Terima kasih, awak.
Dia senantiasa bersama kita. Jangan kita mudah berputus asa. Dia selalu ada. 

**********************************


[source:Facebook's NewsFeed]





aku macam dah banyak berubah ke perangai lama..
which is perangai yang tak baik.hmm.







Thanks reading !

2 comments:

myzamar said...

salam maal hijrah..ari ni ari ke 5 muharam..

Haura Malina said...

oh, hee.. thanks (: