Sunday, September 30, 2012

297. Restoran Saujana Gelang Patah

Assalamualaikum. and hai korang ! hehe.





Ayam goreng kunyit, Ikan siakap steam, Udang goreng tepung, Tomyam ayam, Sayur brocolli


Best tak pembuka entry ? Heww.  :P


Actually tengok feedjit ada keyword "jalan-jalan cari makan di gelang patah"  sampai ke blog ni. huhu. Berguna jugak rupanya entry aku . Haha. Aku pernah tulis pasal Restoran Kampung Nelayan, Gelang Patah di entry sini  ( klik sini ) . Bukan ada tulis sangat pun, gambar je banyak. Haha.Dah lama la tapi.masa tahun 2010 lagi. 

But baru-baru ni, last two weeks kut, I have been there again, dengan family, but another restaurant at  Gelang Patah. Sebenarnya pergi restoran kampung nelayan tu, tapi sampai je sana tengok-tengok restaurant tu takde, macam tengah renovate -.-" 

So patah balik semula. On the way patah balik tu, ternampak la signboard Restoran Saujana kat tepi jalan, so apa lagi, semua tengah lapar, so terjah masuk pergi restoran tu. Actually satu simpang tu, menuju ke dua restoran. Restoran YEO and Restoran Saujana, tapi kitorang pergi straight je terus ke Restoran Saujana.








Sirius tempat ni lawa ! dan best sebab atas laut ! Best tangkap gambar ! Haha :P
Udang, ikan, ketam semua fresh - fresh ! 
Lauk yang kitaorang order -  tomyam ayam, siakap steam, udang goreng tepung, ayam goreng kunyit, and sayur brocoli  .Tomyam tak macam Arked Meranti punya. Haha. Sirius sedap !  Isi ikan siakap manis and fresh !  Serius semua sedap-sedap ! 

So pada yang cari nak makan makanan laut yang best dan sedap, you are recommended to come to Restoran Saujana, Gelang Patah. Makanan sedap and fresh, dan harga pun sangat berpatutan . Servis pun baik. Akak-akak waitress tu manis-manis je senyum  :)  I guess yang dari S'pore pun ramai datang makan sini  :)


They came all the way from Kedah just to see me. Hahaha. Takdelah sebenarnye dorang datang hantar barang
sebab masa balik bukak semester last three weeks, i datang naik bus, so bawak baju sikit je. hehe ;p




Sesiapa yang stay in Johor tapi tak pernah datang pun tempat ni, sila lah hujung-hujung minggu bawa family ke, kawan-kawan ke, pakwe makwe ke, datang makan di Restoran Saujana . Selain boleh makan makanan laut, boleh tengok suasana kampung  :)


So till we meet again, wassalam. 


Eh jap, korang dah makan ? Haa kalau belum jom terjah restauran ni ! Hehe ;D







Thanks reading !

4 comments:

Papa-NtiQ said...

hi... hmmmm belum sampai lagi sini tapi nampak menarik lokasi restoren ni. Nak kene terjah ni

Haura Malina said...

sila-sila, penting ni tulis dalam blog pasal tempat ni, hehe ! :D

cimon said...

perghh...jeles seyhh. nak makan jugak !!! (^v^)

p/s: cik hensem yg manja (^_~)

p/s/s: akak2 waitress cun ek? :p

Haura Malina said...

haha, aah cun2 ;P