Thursday, September 13, 2012

294. It happens once in a lifetime.


17 June 2012 ( Sunday )
17:05 pm



Yes, for the 22 years , it happens once. Thankyou so much for this memorable moment . :)
Tho I dont even know you, I pray - may Allah bless you and semoga rezeki awak sentiasa datangnya dari sumber yang halal dan diredhaiNya. Amin.


And this is how the story begin - *Oh, btw, aku cakap melayu je la ek, omputeh berterabur. *

Dalam bulan Jun yang lepas, aku masih lagi tengah praktikal kat KL.
Time aku tengah kat KL ni jugak la, ada masalah besar pulak dgn en.boipren kat Johor tu. *sekarang dah ex  -.-*
But luckily, bos bagi cuti Sabtu Ahad, ikutkan Sabtu half day. Tapi aku cuba minta cuti sebab nak balik Johor dan ada lah sebab lain dan bos kasi. So hari Sabtu aku turun Kluang, jumpa member baik aku kat sana, named Ira. Actually turun sana sebab nak settlekan masalah ni, tapi tak settle pun, sebab tak jumpa pun. Melepak aje lah kat rumah Ira. Then esok nya, Ira bawak pegi mandi kat Gunung Lumut. Hohoho.

Lepas Zuhur macam tu, Ira hantar pergi bus stand and left, since I wanna meet another friend there, my teman di hati. hehe.We have been a really really good friend for 8 years, and yeah I can say that, he is always there when I am really need.  Thankyou Azam . Lina doakan Azam bahagia dengan cinta hati Azam. :') 

Kitaorang jumpa sebab aku nak bagi barang kat dia, so memang plan nak jumpa kejap je la - tapi tiket balik  JB habis pulak  T___T  mau nak nangis aku kat situ. Azam suruh stay rumah Ira, balik pagi esoknya, tapi memang aku tak nak ah, sebab pagi Isnin ada hal kolej. 

"Kak, saya duduk kat tangga pun takpe kak. Saya nak balik ."

Akak kaunter tu dah gelak2 aku merayu macam tu. saya serius ni kak  -__-

"Awak naik KTM la, ada lagi kut tiket." 

Fuhhh, lega, tak terfikir pulak KTM ada. Azam call ibu minta number KTM, and aku call la KTM tu, dan alhamdulillah ada tiket. yeayy. Ktorg bdua menapak la pegi KTM tu . 

Haaa masa kat KTM ni la baru ada kaitan dengan gamba kat atas, hehe. 

Azam tak dapat teman aku lama sebab pukul 5 dia kena pergi BP, so after he left, memula aku duk kat bangku, duk sorang2, bapak ah bosan. lepas tu aku masuk la Kluang Railcoffee ni, masa ni mamat yg dalam gamba ( yg arrow tunjuk tu ) dia tengah makan kat situ. Ikutkan hati nak je aku g duduk kat meja dia, boley gak borak-borak, sebab sirius bosan sorang-sorang, dah la kereta api tu pukul 7 baru sampai -.-  Tapi...since aku dah ada boyfriend time ni, so aku tak boleh la nak peramah sangat, ahhahaaa, so aku duduk je la sorang2 kat meja belakang dia, and order a cup of coffee and baca KOPI. 

Several minutes later, mamat meja depan aku nih bangun untuk g bayar, so aku macam tengok je la dia bangun, and part ni - awak, saya minta maaf sangat-sangat, sbb sebenanye saya mmg ada terdetik dalam hati, "bestnya kalau mamat ni tolong bayarkan skali* .saya main2 je pun sebenanye tapi tak sangka pulak Tuhan makbulkan. Hee -  half of the way, he turned his head and looked at me.Dia macam nak say something and I was like... mamat ni nak bayakan skali ke ape. Tapi aku buat tak tahu je la, aku sambung minum, sambung baca, and kejap pastu aku angkat muka semula pandang ke kaunter, dan terus akak kaunter tu jerit kat aku " Dia dah bayarkan untuk awak" sambil tuding jari ke arah mamat tu yang sedang amek beg dia untuk digalas. Aku macam...blur... Akak tu jerit lagi, bagitau mamat tu bayarkan untuk aku. tapi aku... tengok je mamat tu, tengok je dia berlalu pergi macam tu.. sambil akak kat kaunter stil jerit2 bgtau dia bayarkan coffee aku, dan aku - cuma tengok je mamat tu blah, tanpa cakap apa2. Sumpa rasa macam dalam cerita korea ! haha. cuma dalam cerita korea, definitely they meet again , tapi aku tak pun T__T 

Sepatutnya, masa dia tengah nak blah tu, aku patut bangun and say thanks, or panggil dari belakang, "awak " perghhh, haha. tapi sayangnya, aku tak buat pun semua tu,  aku cuma tengok...dan dia pun hilang macam tu je. sobss. dan makcik pakcik dalam kedai tu dah tersengih-sengih tengok aku. Mesti dorang cakap dalam hati, 'rugi budak pmpuan ni jual mahal, dah la dia tu hensem, baik pulak tu'  -____-

Aku bukan sombong atau nak jual mahal or apa-apa - cuma, aku ada reason kenapa aku tak dapat nak say thanks time tu. Okay sebenanye aku setia sangat dengan encik boipren ( skrg dah takde pape), so aku tak bcakap sangat dengan lelaki yang aku tak kenal -.-"  Lesson : Sila jangan setia sangat, sebab belum tentu dia hargai. wahhahaha. Tapi serius lepas aku dah habis minum, aku keluar cari dia untuk cakap TERIMA KASIH dengan mengukir senyuman, i tot dia tunggu train jugak, tapi tak, aku cari langsung tak jumpa :(  

Jadi awak, di kesempatan ini, andainya awak terjumpa dengan blog saya ni, dan awak masih kenal saya, saya cuma nak cakap, jangan lah anggap saya sombong, sobss, lepas awak berlalu tu, saya dah ucap terima kasih dalam hati, and how regret I am sebab tak dapat say thanks pada awak. 

And kalau awak terserempak dengan saya kat Kluang or kat mana-mana ke, tegur lah kalau awak stil cam saya, sebab saya tak cam rupa awak -.-' sorry saya memang ada masalah cam rupa orang. kalau banyak kali tengok baru boleh ingat. saya cuma cam baju awak pakai, sleeveless coat and kemeja, kulit cerah, dan awak galas beg merah. Kalau awak pakai sebijik macam dalam gamba kat atas ni, dan lalu depan saya, insyaAllah saya kenal. 

Last but not least, Thanks to Allah and thanks awak sebab makbulkan impian saya. hehe. sebenanya kan, kalau saya tengok dalam movie or drama , scene di mana ada perempuan yang tiba-tiba makanannya dibayar oleh mamat hensem yang tak dikenali  -  saya selalu cakap dalam hati, best nye kalau aku pun jadi macam pmpuan tu. hahhaaaa. thankyou sebab make the dream come true :)


dan saya doakan agar Tuhan murahkan rezeki awak. :)



Nota - Gambar tu aku sebenanya snap gambar signboard tu, post dalam Instagram. 




Thanks reading !

2 comments:

cimon said...

Kalo ade jodoh...jumpe balik tuh.

Hik3 (^v^)

p/s: Good Luck !!

Haura Malina said...

hehe, insyaAllah ;)