Thursday, February 3, 2011

173. A Hang Out Day.

Assalamualaikum.
Hai. Olla peeps.


This is just another shorty shorty entry.
Orang cakap berdiam itu lebih baik kan, and maybe dats why lately i rarely update here talk itu ini.
I am just wanna keep my mouth ( my finger ) shut. Heh.


So I wanna apologize to all my follower and whomever it may concern, sorry for rarely updating new entry.
And thanks sebab singgah my blog. I appreciate it. (:


So, lets move to the main point guys.




****************************************************************************


DATE : 2 FEB 2011
VENUE : LANDMARK K

Family time ! Err..Not really family time, its more to sibling time. 
Me, my younger bro and my cousin.
Just three of us. Another two busy with their own business, fishing and lepaking.

Erghh ! My english is bad, but why stil I typing in english? Pedehal.

Back to bahasa kebangsaan.


Dah lama tak hang out together-gether. Bila I cuti je boleh keluar macam ni.
I bila kat rumah, kalau tak keluar dengan sepupu, keluar dengan my adek ni la. 
Kalau dia malas ikut, I keluar sorang-sorang. 
Kawan-kawan lain? Semua jauh. Tak ada langsung member kamceng yang dekat-dekat rumah sebab after darjah enam, I sekolah asrama kat bandar,jadi sebagai akibatnya......kurang rapat dengan budak kampung sendiri... -.- Kawan-kawan sekolah rendah pun, jumpa masa hari raya je. 
Haih. Tell ya, I am not a good-good friend. 


Ahli Fiqir - Derita Merindu

Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan
Kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Chorus
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
Bayangan wajahmu selalu di depan mata
Harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu
Itu sebenarnya bahagia
Aku pilih derita

Ulang Chorus

Mungkinkah esok atau lusa
Walau biarpun lama
Akan ku biar tiada
Ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba
Sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula

Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan
Kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan
Terimalah saja kenyataan
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Ulang Chorus 2X

Jika kau dapat memahami
Hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahagia
Jikalau bahagia bersamamu
Hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai



Ini salah satu lagu yang kitaorang belasah karok.
I nyanyi part perempuan and my adek part lelaki, yang rap tu.
And I patut akui, adek I yang ni, pandai rap (terpaksa akui) dan I juga akui, I tak sesuai langsung nyanyi lagu ni. Tone nye sangat susah okay. Dan lagu ni, part perempuan just ulang ayat yang sama. 
Kalau rasa nak karok lagu ni, ambek la rap part. Cool.

"mengapa hanya rindu yang menjadi pilihan"
"mengapa hanya derita yang menjadi teman"

I suka lagu ni, dia punya maksud tersirat mendalam.
And I just can say that, appreciate that special person who appreciate us, who love us wholeheartedly. Your love love one. 




Next. Bowling. Haha.






. BEST . 

My cousin tak main. Dia tak nak. Dia nak tengok je. 


Minum la DUTCH LADY STRAWBERRY. SANGAT SEDAPPP ! ;D


Last but not least,
"Rindu bukan pilihan, bukan juga undangan, hadir nya sendiri tanpa paksaan"
"Rindu juga bahagia bila hati merindu lalu tersenyum sambil berbisik, " semoga Allah senantiasa melindungi kamu yang jauh di sana."
"Rindu itu adalah satu anugerah."


Tetttt 
****************************************************************************


Semalam sempat dok mengusik adek I yang first tu. 
Dalam usik-usik tu, I sempat jugak la selitkan nasihat. Kakak yang baik kan. Dah la baik, hensem pulak tu. Ehem.

"Jangan jadi playboy"
"Jangan mainkan perasaan orang."
"Jangan dok tabur harapan palsu"
"Tak baik buat orang macam tu.Tuhan pun marah."


Yes, I know dia tak ada buat macam tu. Just kawan-kawan. Tapi I nasihat jugak la, risau, takut dia tersalah langkah walaupun I tau playboy tu normal for his age tapi........rasanya tak elok kut mainkan anak dara orang. 
Dan tiba-tiba my first bro ni pergi cerita pulak pasal my younger brother.

"Kak, haritu ada budak perempuan kat Facebook minta kapel dengan dia"
"Sape?" 
"Entah, dia bukan kenal pun. Budak perempuan tu tetiba nak kapel."

I pun tanya la adek kecik tu,

"Sape dik minta kapel? Budak mana?"
"Entah, mana kenal. Aku pun  terkejut tiba-tiba ajak kapel."
"Pastu, hang nak ke?"
"Ish, tak nak aku."

Adek I yang first menyampuk,
"dia cakap muka tak ley blah."

Haa?
I gelak. 

Geleng kepala.

Budak-budak baru nak up, cari pakwe kat Facebook.
Adek I baru form 3 and that chicky tak tau umur berapa.

Teringat peraturan yang I pernah letak kat diri sendiri dulu,
"Selagi belum habis PMR, anda dilarang berkapel."

 Sebenarnya, hidup kita ni ada peraturan kan ? Tapi kita selalu lupa..dan selalu tak ikut walaupun tahu.

Manusia.
 Macam I.


Till then, wassalam. 
Babai.


Err, can we still call this entry as a shorty shorty entry ? Hehehe....














Thanks reading !

2 comments:

geemah said...

x shorty2 pun entry ni..haha...bagus2,practise boling lg utk the next tournament..ngeh3..

Haura Malina said...

tu la...mcm entry plg pnjg pulak.. haha.
tak sanggup dah nak tebalkan muka..hukhuk