Monday, February 3, 2014

321. Groupon Exercise Bicycle

Assalamualaikum, dan hai !

Fuhh fuhh fuhhhh hehe.
Dah lama nauuu tak update blog. Berdebu bersawang semua cukup dah haa.

Okay, entry ni nak share pengalaman beli barang kat Groupon.

Ni adalah first time beli barang kat Groupon.
Sebelum beli tu, aku dah tanya dulu member yang penah beli kat Groupon,
yelah sebab barang aku nak beli ni agak mahal, ratus2 mahal la kan? hehe
so kena survey dulu lah. kang bayar mahal, barang tak dapat pulak.
Member cakap Groupon okay, dia dah banyak kali beli and so far tak penah ada masalah apa-apa.

So aku just proceed je lah. Sementara ada duit baik beli je lah,
pastu skang ni sengket lol.



Exercise Bicycle


Tu haa beskal aku beli kehkehh. Dah pemalas sangat joging, dan pemalas pegi gym,
tapi nak kurus akakawww so beli jelah beskal kayuh kat bilik, senang. hehe
Actually nak beli threadmill tapi takde, so beli je lah beskal pun okay gak. 

Lepas isi form untuk pembelian, dan lepas dah buat payment,
pihak Groupon akan email bgtau dah dapat order kita.






Kalau tengok tarikh dalam gambar tu, means aku beli ni pada 26 dec.


And delivery starts on Jan 15, dan aku akan dapat barang between Jan 16 - Jan 27.
Kiranya dalam tempoh 2 minggu camtu la.

Alhamdulillah, aku dah dapat barang aku ni pada 21 Jan. 
Sepatut nya dapat awal lagi tapi skynet tu grrr. Barang aku dah berhari-hari sampai kat skynet,
baru dorang msg bagitau nak hantar barang. 
Ingatkan barang baru sampai kat skynet, aku check la tracking num yg dorang kasi,
rupanya dah banyak hari, dari 16hb ke 18hb tak ingat.
Dorang macam dah datang hantar banyak kali kat utm ni tapi fail. Yelah, utm skang terima barang pos laju je. Selain pos laju dorang dah taknak ambil. dah tu kenapa lah skynet tak call je aku, boleh aku tunggu depan blok tu haa. haihh

Lepas tu, dah banyak hari baru msg suruh call untuk set time untuk dorang hantar barang aku. Dua hari aku call takde langsung jawab grrr. Last-last, sewa keta, ajak member g amek kat Kempas. Sewa kete sebab aku cuma ada motor, dan ajak member sebab aku tak reti bawak kete, dan lesen pun takde, hehe.

Serius sangat kecewa dengan service skynet. Angin satu badan, sebab call berkali kali tak jawab, padahal dorang yg suruh call zzzzzz. Tapi lepas tu member aku call sekali je terus dorang jawab -.-

Tapi skynet kat tempat aku bagus tau, skynet kulim. Dorang yg call aku bgtau barang dah sampai. Takde nye guna msg bagai. 

Okay, lupakan hal skynet.




Jangan risau bab pasang-pasang ni. Dorang dah sediakan alat and manual cara pasang and guna.
Senang sangat, hehe :p

Balik sampai je bilik terus semangat pasang wehh ahahah.

Siappp!


So far, aku kayuh ikut mood hehehhe.
Time rajin kayuh la setengah jam camtu, time malas kayuh seploh minit je ahahha.
Serius semput wehh, teruk gila stamina. Lama sangat tak exercise T__T



Semoga berjaya la hapuskan lemak-lemak kat peha ni kehkehh.

Okay byee. 


p/s- Lepas ni nak update blog selalu la, hihhi  :P








Thanks reading !

4 comments:

itsme said...

comel nyer basikal awak !!
-alia-

Haura Malina said...

Hahah..beskal yg takleh bawak jalan2 alia huhu

aiNfiEr said...

Salam awak..sy nak mintak tlg la..sy ade beli bnda ni.tp wayar sblh dlm tu yg sambung ke meter tu mcm xsampai je...ke sy yg xreti pasang..bole x awk wasap sy... sy xreti nak pasang..ni no contact sy 0123282591 (ain)

Haura Malina said...

aiNfiEr - boleh whatsapp saya 013-5925359

saya pasang wayar tu okay je..tapi skrg dah rosak..dah tak berfungsi huhu