Thursday, November 10, 2011

256. TBS - Pullman Putrajaya Lakeside - PICC

[entry ini mempunyai gambar berlebihan yang mungkin membuatkan anda loya dan nak tekan simbol x di sisi hujung kanan tab, tapi kalau boleh sila lah jangan loya dan buat begitu. Hehe ]



Assalamualaikum ! Hai korang !

Hehehe!

Macam dah lama tak update blog cerita hal peribadi dan tempek gambar muka bajet hot. Wuwuwuu.
Jadi, kali ni, nak letak gambar sket lah. Heee.

Let start our journey guys.

As usual, raya aidiladha ni IPTA dan IPTS mesti lah dapat cuti kan, yang mana juga merupakan cuti pertengahan semester, selama 4 hari. Yes, 4 days only. sebab hari tu da cuti 4 bulan . Sadis kann  T.T
Oh, 4 hari ni UTM je. Uni lain I'm not sure. Rasanya uni lain one week kut ? since kawan2 i yang Uitm cuti seminggu.
Tapi.....berbekalkan semangat untuk cuti lama di rumah, tolak tambah ponteng upssss dapat jugak lah extend cuti jadi seminggu ! Hahaha.


How can it be ? hehehe!
Ashamni, cuti start 5hb iaitu Sabtu, tapi, hari khamis (3hb) i got no class, jadi pagi2 khamis tu i da blah balik kL, and i skip Friday's class. hehe. (but, ekceli, last minute i dapat tau pagi khamis tu ada kelas ganti -.-" )


Dan dalam jam 12 tgh hari camtu, i sampai TBS-BTS . This is my first time been here since dah lama tak balik kL by bus. Last balik masa turun kat pudu lagi. Sekarang ni semua yang dari selatan akan diturun di TBS. No wonder la my friend yang da pernah datang sini dia cakap sangat teruja, sebab i pun teruja jugak ! Hahaha! 

Why ? 
Picture above can tell you. Hehe. Kalau i tak letak caption TBS tu, mesti some of you thought i kat airport. Hehe. sebab i da buat experiment, aiceh ! after taking dis picture i terus upload kat Fb, ade wifi k kat situ ! Terminal bas ada wifi ! Perghh ! haha. and few seconds later got some comments, which some of my friends thought i ada kat airport. see?  heheh!

Tapi terminal ni memang macam airport punnnnnn! 
Terus rasa nak menangis kat situ sebab tak sangka Malaysia da maju camnih ! sebelum ni asyik puji Korea je kan ! Hahahha!

Cuma satu je, i tak puas hati, eskalator untuk naik ke L3 ni, di mana penumpang diturunkan, dan akan terus naik eskalator untuk ke L3 tempat orang menunggu, i rasa eskalator ni patut letak eskalator yang tak bertangga, sebab senang sket bila bawak beg beroda nihh. masa i turun bus tuh, memang i cari eskalator yang takde tangga, yang macam jalan tu. Macam kat certain pasaraya yang untuk bawak troli tu. I rasa eskalator tu lagi sesuai. Huhu.

I rasa i tuleh banyak sangat la, kan ? Takpe, abaikan.

Abah, mama, and adek dah tunggu kat L3. Pastu, terus naik kereta g hotel - Pullman Putrajaya Lakeside. 
Then i macam, okay, time aku takde ni korang duduk tempat mewah pulak ye. Pasrah   T.T

The reason why they ( my family and my maksu's family) menginap kat hotel putrajaya ni sebab sepupu i yang lelaki konvo kat PICC jadi kena la cari tempat menginap yang dekat dengan PICC. Yerlah, i pasrah. sape suruh balik pagi khamis. kan, kan. kalau tak kerana assigment yang kena hantar rabu tu, memang i dah balik rabu malam dan tidur di katil empuk. sobssss!





[source : google ] See, cantik kann ! :D


At first they looking for Shangri-La Hotel tapi tak jumpa. Dan rasanya Pullman ni member sepupu i yang recommend kut, not sure.
Dorang menginap satu malam je sebab kamis malam dah gerak balik Kedah.
Yer, i sempat duduk kejap dan ambil gambar sket je sebelum check-out. Sobssss!


1109. Jom masuk tengok ape kat dalam ! Zassss!!


Pandangan dari tingkap kamar

di bahagian ruang tamu

 Gambar dari dalam cermin. Cermin besar. Tu paksu i tengah duduk di meja makan di dapur. 

I kat depan cermin besar tu. Jenis pantang jumpa cermin, bila da jumpa, camni la jadi nya. =.=


Mama dan Maksu di atas sofa empuk di ruang tamu. kat dinding depannya ada LCD TV.


Abah. Kerusi sikit punya best, tapi duduk kat lantai gak. -.-"




Kitchen.

Bedroom. Kat sebelah kiri tu, ada LCD TV. 


Shower room and toilet. 


Cermin sinki kat bilik air. Kan dah cakap pantang nampak cermin. >.<

Ruang tamu. 

My lil bro pun nak jugakkk. Haha. 




Tudia, some of the pictures taken. 
Yang kitaorang duduk ni, Apartment yang 2 bilik (1 bilik dan 2 bilik tak sama harga), sebab yang bilik biasa da PENUH. Mungkin family2 yang datang anak konvo kut yang memenuhkan semua bilik kat sini. Jadi amek la apartment untuk dua family. Ada dua bilik. Yang gambar  kat atas tuuuuu, satu bilik je, bilik lagi satu i tak masuk pun sebab tu bilik untuk para lelaki (abah, paksu, adek, sepupu laki)

The price quite affordable. Kira berbaloi la dengan facilities semua. Memang puas hati. (:

[source: google] The facilities in the room.



[source : google ] Lebih kurang cenggini la rupa keseluruhan apartment tuh. 



Tu gambar kat dalam. I sempat jugak snap gambar kat luar hotel, i mean dalam kawasan hotel tapi bukan dalam bilik.



Satu je gambar sebab gambar yang lain pun sama jek, kat tempat yang sama gak. Tak sempat nak cari port lain. Semua pakat kalut nak pergi kat sepupu aku yang konvo tu. >.< 

So then lepas da check-out, lepas dah tangkap gambar kat tempat yang sama banyak kali (=.=) , kitaorang bergerak la pergi PICC.  Ekceli, masa I sampai TBS tu sepupu I da abes pun konvo. Jadi i tak sempat pun tengok dia pakai jubah dengan topi tu dengan pegang scroll. I cuma ikut pergi ambek dia kat PICC ni jer.
Pastu amek gambar sket. Hehe !


Nanti I konvo, nak lagi besar dari ni. taknak satu. Nak 2, 3, 4, eh 5 pun boleh, lagi banyak lagi bagus! Haha.


4 orang jer. Lagi sorang tak ikut datang KL sebab ada kelas. Dia tak kaki ponteng cam kakak dia. Haha! Okay, jangan gelakkan I pliss. 



Lepas tu g solat kat Masjid Putrajaya. Dan melantak skali kat sana. Hehe.

Chicken chop. Sedap tapi ayam kecik. Tak puassss. Kalau kat Jusco Taman U, ayam nye boleh share 3 orang. Huhu!




Phewww. 
Banyak nye gambar. =.=
Dah lama tak tempek kan, skali dapat tempek, lebih-lebih pulak. Hehe!



So,sebagai conclusion, sedikit pesanan untuk semua pembaca, 
  • kalau belum pernah jejak TBS-BTS tu, jejak jejak lah ke sana. Cer try naik bus dari Johor balik KL. Hehe. 
  • yang mana pergi bercuti kat KL, ataupun honeymoon ke, menginap la satu malam saja pun takpa, kat Pullman Hotel ni, tak kan menyesal. rasanya sangat sesuai untuk yang nak honeymoon. Heheh!
  • selalunya yang cantik, indah, dan serba lengkap ni, harga nya pun cantikkkk. zzzzz! Yang kitaorang menginap ni hampir Rm700 satu malam .  


Sekian laporan ringkas dan padat dari saya, Haura Malina Hensem. 
Selamat meratah daging korban cicah ayaq asam.


Wassalam. Babai. 





I LOVE MALAYSIA !




Thanks reading !

4 comments:

Nicaa said...

bestnye!

igtkan malina nek flight ritu.. okey tertipu.. haha :)

Haura Malina said...

lor ? haha xD

Ikr@m said...

lawanya..camp penthouse pun ada.

Haura Malina said...

yepp yepp, mmg lawa kan. :D